Jag påbörjade inventeringen av mina hoyor igår. Var i stort sett klar men saknade de sticklingar som låg i akvariet. Kände att jag bara var tvungen att göra klart hoyalistan men då vara jag ju tvungen att ta upp sticklingarna ur akvariet och skulle de ändå upp så var det ju lika bra att plantera ”skiten” också.

Så så fick det bli.

Minns inte när jag fick dessa från australien men det var då förra året iaf. Jag skäms faktiskt över att jag inte tagit tag i det innan men samtidigt så har de inte lidit någon nöd verkar det som.

Dessa fick nya krukor idag:

H. multiflora ’Variegata’, H. multiflora Java IML 0153, H. sp. aff mindorensis, H. mindorensis IML 1777, H. revoluta IML 1455, H. cystiantha, H. tjadasmalangensis IML 1204, H. amoena IML 1038, H. nervosa IML 1818, H. subcalva IML 0484 samt H. sp. NS05-167. Alla fick varsin självvattnade kruka.

Resultatet blev lite av en överraskning måste jag säga… jag hde inbillat mig att jag hade fler hoyor än vad jag egentligen hade. Innan denna inventering så hade jag 107 olika hoyor enligt 2008 års hoyalista. Nu har jag 121 st olika hoyor och då är alla döda givetvis borttagna ur listan. Nu ska de bara växa till sig lite också.

Mina efterlängtade blomklämmor kom idag. Jag gjorde en rejäl beställning den här gången.

På bilden är det inte mindre än över 1000 klämmor!!! Den här gången beställde jag Dragonflys och Bumble bees och några få Tiny Butterflys. De små fjärilarna ska jag ha själv.. givetvis några av de stora också men en hel del kommer jag sälja antingen privat eller via tradera.